Ext1.JPG

Villa MD

2022

Placering: Storkøbenhavn
Projekttype: Tilbygning
Kunde: Privat
Byggeår: ​2022

 

Tegnestuen udførte denne tilbygning til en sammenbragt familie med 5 børn som behøvede flere soveværelser. Det oprindelige hus var et klassisk 1½-plans hus med en utraditionel farvepalette bestående af gule mursten, rødbrune tegl, blå døre/vinduer og hvidmalede tagdetaljer. Derudover er der en stue i sydgavlen med store glaspartier lige akkurat over det eneste sted, hvor huset kunne udvides. Husets farvepalette og tilbygningens ønskede placering komplicerede valg af materialer og udførsel af tilbygning.

Tegnestuen valgte derfor at etablere en glasgang med sænket tagflade, som respekterede geometrien i det oprindelige hus. Denne glasgang fører til tre værelser i en tilbygning, som er udført med lette ydervægge i sortmalet træ - den eneste farve/materialitet som kunne neutralisere den eksisterende farvepalette. På trods af introduktionen af en 5. farve, opnåede tegnestuen en harmonisk og funktionel løsning for familien.